Hallux valgus


Hallux Valgus är den vanligaste felställningen i foten hos vuxna, och är vanligare hos kvinnor än män. Stortån vinklas och dras mot de andra tårna på foten. Det vanligaste symptomet att man får ont över knölen när foten kläms i för trånga skor.

Man har svårt att hitta skor som passar.


Hammartå

Hallux valgus kan göra att tårna närmast stortån får ont om plats, fotvalvet sänks kan det leda till att tån intill stortån kröks och bildar en så kallad hammartå.

Hammartå är de små lederna i tån är böjda så att tån liknar en hammare. Skon kan tryck mot tåns ovansida, det bildas ofta en ömmande förhårdnad där och sedan bildas till liktorn.


Användning av alltför trånga skor antas också kunna ge upphov till tillståndet och det är bra om du använder rymliga, stadiga skor som inte klämmer i fötterna.

Fotkräm

Gehwol Fußkraft röd, torr hud, 125 ml

Gehwol Fusskraft röd för torr, spröd hud är en värmande, vårdande balsam för den torra foten. Upplivande kamfer, paprikaextrakt och ingefära och även eteriska oljor såsom rosmarin och bergstall främjar blodcirkulationen och sörjer för en skön värmekänsla.

Hudvänliga, intensivvårdande ämnen stärker den torra, spröda huden och gör den åter mjuk och smidig. Beprövade antiseptiska ämnen förhindrar fotlukt, fotsvett, fotsvamp och klåda mellan tårna. 

Gehwol Fußkraft blå, 125 ml

Gehwol Fußkraft Blå är utmärkt att använda vid mycket torr hud. Den kan även användas av diabetiker. Fuktighetsgivande, naturligt frisk fotcreme. Gehwol Fußkraft Blå innehåller beprövade beståndsdelar för att förhindra lukt, fotsvamp och klåda mellan tårna. Naturliga och hudvänliga fetter, som t.ex lanolin i kombination med den fuktighetsgivande Aloe Vera och karbamid ger den torra, spröda huden på fötterna den nödvändiga vården och gör dem åter elastiska, smidiga och mjuka.

Gehwol med Schrundensalbe,125 ml

Gehwol med Schrundensalbe är dermatologiskt testad och kan även användas av diabetiker.

Gehwol med Schrundensalbe är en fet, vårdande fotcreme för spruckna, torra och hårda fötter med svår hornhud. Genom regelbunden användning återfår huden sin naturliga elasticitet och motståndskraft.

Gehwol med Hornhudsbalsam, 125 ml

För att därefter förebygga ny uppkomst av för tjock hornhud, rekommenderas en regelbunden användning av Gehwol med Lipidrocreme.

Kombinationen av karbamid, glycerin och allantoin i Gehwol med Hornhudsbalsam reducerar mängden hornhudslager, samtidigt som silkesextrakt ger huden fukt och smidighet.

Copyright © Alla rättigheter förbehållna